Veelgestelde vragen over algemene onderwerpen

 • De website van Werkloodz is voorzien van een persoonlijk Dashboard voor opdrachtgevers en kandidaten. Via deze link kun je je registreren. Vervolgens ontvang je je inloggegevens per mail en heb je toegang tot je eigen Dashboard.
 • Welkom bij Werkloodz! Na je registratie activeren wij je account (om misbruik tegen te gaan) en kun je online je gegevens verder aanvullen op je eigen online Dashboard! 
 • Dat heeft natuurlijk onze voorkeur maar we snappen ook wel dat je niet door 'iedereen' gevonden wil worden. Werkgevers moeten zich eerst registreren om contact te zoeken maar dat loopt altijd via Werkloodz. Wil je niet dat je gegevens zichtbaar online staan? Dan zorgen wij achter de schermen voor de bemiddeling.
 • Absoluut! Werkloodz probeert een hoge kwaliteitsnorm na te streven dus nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de vraag wat jij nu écht wil. De kans is groot dat we snel jouw droombaan gaan vinden!
 • We gaan op zoek naar jouw droombaan en dan is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van je werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Dat kan allemaal online! Toch zijn we verplicht om enkele zaken te controleren en te registreren.


  1. Je naam, adres, telefoonnummer en mailadres
  2. Een geldig paspoort of ID bewijs (geen rijbewijs)
  3. Je BSN nummer
  4. Je bankrekeningnummer
  5. Je CV

  Tijdens dit gesprek leggen we precies uit wat we gaan doen met jouw gegevens en houden we regelmatig contact over de voortgang.

 • Ja die zijn er maar dat geldt ook voor Werkloodz en je toekomstige werkgever. 


  1. Elk bedrijf heeft zijn eigen werktijden, arbeidsomstandigheden, veiligheidsvoorschriften en huisregels. Voordat je aan het werk gaat dan nemen we al deze punten met je door zodat je goed voorbereid aan het werk gaat.
  2. We streven de perfecte match na maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het werk niet bevalt of dat er moeilijkheden op de werkvloer zijn. Je mag van ons verwachten dat we hierin bemiddelen en op zoek gaan naar de oplossing. Lukt dat niet dan gaan we op zoek naar ander werk voor je. Stop nooit met werken voordat je ons gesproken hebt zodat we je goed kunnen adviseren over je rechten.
  3. Wij zoeken die droombaan voor je maar dat verplicht je tot niets! Jij bepaalt zelf of je de baan aanneemt of niet. Zie je het toch niet zitten dan gaan we gewoon op zoek naar een andere baan voor je.

 • Ja dat zeker, maar alleen met jou toestemming! Stel dat je een referentie op je CV vermeld hebt staan dan gaan we ervan uit dat je ons toestemming geeft. We mogen dan alleen vragen naar functiespecifieke informatie en niet naar persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan ziekteverzuim etc. Je hebt altijd het recht om je eigen referentie te bellen met de vraag welke informatie wij hebben ingewonnen.
 • Het verschil t.o.v. een uitzendovereenkomst is dat je een contract aangaat met een begin- en einddatum. Dat geeft jou meer zekerheid omdat je dan van te voren precies weet waar je aan toe bent. Aan het einde van je contractperiode kan je werkgever je vervolgens een vaste baan aanbieden!

Veelgestelde vragen over het ABU cao voor uitzendkrachten

 • Werkloodz hanteert het ABU CAO voor uitzendkrachten. In dit CAO staan alle arbeidsvoorwaarden beschreven die van toepassing zijn op uitzendkrachten zoals afgesproken tussen de CAO partijen. Klik hier om naar de website van de ABU te gaan voor meer informatie.
 • In het CAO voor uitzendkrachten staan 3 fasen benoemd. Fase A duurt 78  gewerkte weken en Fase B maximaal 4 jaar. Binnen Fase B morgen maximaal 6 contracten worden afgegeven. Na deze periode komt je in Fase C terecht en heb je recht op een detacheringsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Start je in Fase A dan gaat de telling tot en met de eerste 26 weken gewoon door zolang de onderbreking korter is dan die 26 weken. Anders begint fase A gewoon weer opnieuw. Dat geldt ook voor de Fasen B en C, heb een onderbreking van meer dan 26 weken dan begin je weer in Fase A. Stel dat je in Fase B zit en je onderbreking is 13 - 26 weken geweest dan ga je weer naar het begin van Fase B. De telling van het aantal contracten begint dan ook weer opnieuw. Onderbreek je Fase C het contract met minder dan 26 weken, dan start je ook weer in Fase B.
 • Ja dat kan! Je krijgt dan een contract voor bepaalde tijd. Stel dat er binnen de contractperiode geen werk meer is dan krijg je ook niet betaald. Uiteraard gaan we ons uiterste best doen om snel op zoek te gaan naar een andere baan voor je. 
 • Een groot pluspunt voor uitzendkrachten is dat er tegenwoordig geen verschil meer mag zitten tussen flexmedewerkers en vaste medewerkers. Vanaf 30 maart 2015 is de 'inlenersbeloning' van toepassing vanaf de eerste werkdag. Dit betekent dat je recht hebt op hetzelfde loon als een vaste medewerker die in dienst is en hetzelfde werk doet. 


  Binnen je persoonlijke online digitale platform heb je altijd inzage in je beloningsregeling en eventuele aanvullende toeslagen en percentages. Werkloodz werkt hiervoor samen met een gespecialiseerd Backoffice bedrijf wat elk contract nakijkt op het toegezegde salaris. Daar kunnen dus geen fouten in ontstaan.

 • Een periodiek is een verhoging over het feitelijke salaris dus zonder toeslagen en dergelijke.