Veelgestelde vragen over mijn reiskosten

  • Er is vanuit wetgeving niets geregeld op het gebied van reiskostenvergoeding. Dat is dus niet verplicht! Het is wel zo dat in de meeste cao's wel iets is opgenomen over de reiskostenvergoeding. Weer een andere mogelijkheid is dat werkgevers een vergoeding kunnen geven voor het gebruik van het openbaar vervoer. Werkloodz stemt de gebruikelijke vergoedingen af met de werkgever en informeert je hierover. Er mag namelijk geen verschil zitten tussen de vaste medewerkers en uitzendkrachten.
  • Stel dat je recht hebt op reiskostenvergoeding dan hanteren wij hiervoor de afstand tussen je woonverblijf en je werkadres. De afstand berekenen we via de routeplanner van de ANWB. Werkgevers kunnen hiervoor 0,19 cent per kilometer onbelast voor vergoeden ongeacht het vervoersmiddel wat je gebruikt.
  • Ja, als je reist met het openbaar vervoer en je hebt recht op vergoeding , dan wordt van je verwacht dat je de vervoersbewijzen bewaart en bij je declaratie voegt.
  • Als je op verzoek van je werkgever je eigen auto gebruikt dan mag je werkgever hiervoor een vergoeding betalen. Het is dan wel belangrijk dat je nauwkeurig je gereden kilometers registreert , adressen van de bezochte bedrijven noteert en eventuele data. De vergoeding bedraagt dan 0,19 cent per kilometer.